Skip to main content

Adobe har udgivet Magento Open Source 2.4.3 der introducerer en række forbedringer til Magentos ydeevne og sikkerhed, samt betydelige forbedringer til platformen som f.eks. deres Page Builder, der gør det langt nemmere at oprette flotte CMS-sider.

Sikkerhedsforbedringerne omfatter udvidelse af reCAPTCHA-implementeringen og en indbygget rate-limiting til deres API, der skal hjælpe med at forhindre DoS-angreb (denial-of-service). Samtidig er Core composer dependencies og tredjeparts biblioteker blevet opgraderet og er nu kompatible med PHP 8.x.

Opdateringen indeholder samlet set over 370 nye rettelser til Magentos core og 33 sikkerhedsforbedringer.

Page Builder

Magento Page Builder

Som den helt store nyhed er Adobes Page Builder nu standard i Magento Open Source versionen, i modsætning til tidligere, hvor den kun var en del af den licensbaserede Adobe Commerce version (enterprise).

Med Page Builder bliver det langt nemmere for ikke-tekniske brugere at opsætte flotte CMS-sider, via drag ‘n’ drop og preview funktionen, som man kender det fra andre CMS-systemer.

Page Builder erstatter den tidligere TinyMCE WYSIWG-editor på følgende sider i administrationen:

  • CMS-side
  • CMS-block
  • Kategoribeskrivelse
  • Produktbeskrivelse

Hvis du opgraderer fra en tidligere Magento 2 version, skal du være opmærksom på at eksisterende CMS-sider og tekster, skal genopbygges i Page Builder, før du kan gøre brug af featuren.

Se en kort præsentation af Magento Page Builder her:

Læs de officielle Magento Open Source 2.4.3 Release Notes her:
https://devdocs.magento.com/guides/v2.4/release-notes/open-source-2-4-3.html

Morten Jakobsen

Morten Jakobsen

Partner & Udvikler